У Роздільній чоловік за 2000 доларів планував перетнути державний кордон

21 Березня 2024, 11:55
У Роздільній чоловік за 2000 доларів планував перетнути державний кордон 253
У Роздільній чоловік за 2000 доларів планував перетнути державний кордон

2000 доларів за безперешкодний перетин державного кордону: поліцейські повідомили про підозру чоловіку за надання хабаря прикордоннику.

За пропозицію та надання неправомірної вигоди фігурант на вісім років може потрапити за грати. Про це інформують у поліції Одещини.

Задокументували та припинили протиправні дії зловмисника слідчі Роздільнянського районного відділу поліції спільно з працівниками управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України та Департаменту військової контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Правоохоронці встановили, що житель Авангардівської територіальної громади діючи спільно з наразі невстановленими особами запропонував прикордоннику дві тисячі доларів  за те, щоб той дозволив йому та його знайомим безперешкодно перетнути державний кордон з Молдовою поза межами пунктів пропуску.  

Втім, про таку пропозицію охоронець кордону повідомив своєму керівництву, і були вжиті заходи щодо документування протиправних дії зловмисника. 

Зустрівшись з прикордонником на одній з вулиць Роздільної поліцейські затримали зловмисника в процесуальному порядку безпосередньо після передачі ним неправомірної вигоди.  

«За цим фактом ми розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України та повідомили порушнику про підозру. Суд задовольнив наше клопотання та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 242 тис. 240 грн. Відповідно до санкції статті йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої», - зазначила старша слідча Роздільнянського районного відділу поліції Римма Постнова

Досудове слідство триває. В ході розслідування діям правопорушника нададуть кінцеву правову кваліфікацію та висунуть обвинувачення.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024